Ana içeriğe atla

Ahmet Özsoy Demokrasi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBUDEM), sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel kurumlar, siyasi partiler, medya kuruluşları, dezavantajlı gruplar gibi demokratik yönetimlerin çeşitli aktörleri ile işbirliği içinde, toplumsal faydaya yönelik akademik çalışma, proje ve yayın yapmayı hedeflemektedir. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBU)’nin Ulus yerleşkesinde bulunan merkez, ASBÜ bünyesinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren enstitü ve araştırma merkezleriyle, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, üniversiteler ve demokrasi alanında çalışmalar yürüten ulusal ve uluslararası benzer kuruluşlarla işbirliği içerisindedir. Evrensel bilgi üretimine katkıda bulunabilmek amacıyla, anket ve saha araştırmaları yürütülmesi ve disiplinlerarası bakış açısı ile çözüm önerileri sunulabilmesi, merkezin odak noktaları arasındadır. Bu sebeple merkez, farklı disiplinlerde uzmanlaşmış bilim insanları ve uzmanlardan görüş almaktadır. Kuruluş aşamasını tamamlamakta olan merkez, akademik faaliyetlerinin yanında, demokratik katılım pratiklerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmayı, temel hedefleri arasında görmektedir. Bu kapsamda, sivil katılım simülasyonları, eğitimleri ve kurumsal danışmanlık hizmetleri için gerekli hazırlıkları akademik hassasiyetle yürütmektedir. Merkez ayrıca, demokrasi alanında çalışan araştırmacılara katkı sunabilmek için Demokrasi Çalışmaları Kütüphanesi kurma çalışmalarına başlamıştır. Merkezin uzun vadeli hedefleri arasında, demokrasi çalışmaları alanında dergi yayınlama ve bu alanda bilgi üretimine katkıda bulunabilecek lisansüstü eğitim programları açmak yer almaktadır. ASBUDEM’in görev, yetki ve çalışma alanları, 07.02.2022 tarih ve 31743 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Yönetmelik ile tanımlanmıştır. Fikir, öneri ve proje işbirliği iletişimi için democracy@asbu.edu.tr adresine elektronik posta göndererek katkıda bulunabilirsiniz.

Teşekkür ederiz. ASBUDEM Ekibi