Ana içeriğe atla
ASBÜDEM'in YASADER işbirliği ile hazırladığı sertifikalı eğitim programı, Yasama Okulu ve Model Parlamento, TBMM uzmanları tarafından verilecek olan teorik ve uygulamalı dersler, model parlamento simülasyonu, yasa yapım teknikleri ve süreçlerini inceleyen atölye çalışmasını içermektedir. Programın son gününde, TBMM'de kariyer olanakları söyleşisi gerçekleşecektir. Bu program, sivil katılım pratiklerinin geliştirilmesi, vatandaşlık bilinci ve demokratik katılım faaliyetlerinin anlaşılması için üniversite öğrencilerini bilgilendirmeyi ve bu yolla demokrasi kültürünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Lisans öğrencilerine yönelik hazırlanan programa, tüm lisans öğrencileri başvurabilir. Program, ücretsizdir ve kontenjan ile sınırlıdır. Aday katılımcılar, başvuru önceliğine göre değerlendirilecektir.